Uudised

Kääriku Spordikeskus uueneb

10:00 17.08.2017

Juba viis aastat haldab Kääriku Spordikeskust SA Tehvandi Spordikeskus. Meie Tehvandi Spordikeskus sai endale võistluskeskuse kõrvale ka treeningkeskuse. Kolm aastat tagasi leidis aset ühinemine ka Rõngu vallas, Elva linna kõrval asuva Tartumaa Tervisespordikeskusega, mille esmane suunitlus on harrastussport ja laskesport. Sihtasutuse viimane suurem investeering pärast Tehvandi biathlonihoone ja tribüüni valmimist oli tänavu jaanipäevaks valminud Kääriku Sportlasmajutushoone.
Kohalikud inimesed aga ka spordiarmastajad üle Eesti mäletavad kindlasti Kääriku südames asunud laagrihooneid. Ametlike nimedega maja 2 ja maja 3 teenisid meie spordisõpru laagrihoonetena nüüd juba üle 30 aasta. Tõsiasi on see, et üks hoonetest oli sportlaste jaoks kasutusest väljas juba pea 10 aastat ja teine hoone kasutuses vaid suveperioodil juunist septembrini. Areneva ja maailma parima spordikeskuse tiitlit otsiva keskuse jaoks oli selline olukord vastuvõetamatu.

Enne uue modernse hoone valmimist pidi sihtasutus läbima pika protsessi detailplaneeringute ja keskkonnamõju hindamiste läbi, millele järgnes eelprojektide koostamine ja ehituslubade taotlemine. Riigi osalusega sihtasutusena oli vajalik läbi viia ka arvestatav arv erinevaid riigihankeid. Tänaseks on uute hoonesse laagrilised sisse kolinud ja naudivad keskuse võimalusi juba paremates tingimustes.

Sportlasmajutushoone on üles ehitatud spetsiifiliselt spordilaagritele mõeldes. Hoonel on neli erivärvilist tiiba, kokku mahutades 146 laagrilist. Eelmisel aastal kasutusele võetud väliväljakute jaoks on hoones ka toaletid ja kätepesuvõimalused, et vältida sportlastes sundi liikuda mäe peal asuva hotelli või spordihoone võimalusi kasutama. Maja ise on oma olemuselt hostel tüüpi majutusasutus, kus põhiosa ruumidest on naridega neljakohalised toad ühiste pesemisvõimalustega. Igas tiivas on ka kaks kahekohalist treenerite tuba, kus mugavusi mõnevõrra rohkem. Otse loomulikult ei puudu hoones, tänapäeval inimõiguseks kujunenud, traadita internet ja pikemate laagrite jaoks on olemas neli ruumi, kus asuvad kuivatuskapid ja pesumasinad.

Õhtused ja päevased puhketunnid saavad laagrilised veeta igas tiivas asuvas avatud puhkeruumis, kus lisaks spordivõistluste vaatamisele televiisoris saab läbi viia erinevaid ühistegevusi juhuks kui ilmaolud välised võimalusi kasutada ei luba. Puhkeaega saab sisustada ka raamatute või ajakirjade lugemisega, lauamängude mängimisega või turniiride läbiviimisega Playstationil. Kõik on ehitatud üles kompaktselt, mis tagab treeneritele ja juhendajatele ülevaate laste ja noorte tegemistest treeningtegevuse ajal ja puhkehetkedel.

Koos uue hoonega sai Kääriku Spordikeskus ka kliendile vähem nähtavad uue modernse reoveepuhastusjaama ja veepuhastusjaama, mis tagavad selle, et igapäevased tegevused oleksid läbi viidud tõrgeteta. Oleme keskuses jõudnud olukorda, kus ka tehnoseadmed ja uue hoone siseelu on jälgitav kaugelt ning lahendatud „targalt". Seitsmekümnendatel ehitatud torustike aeg hakkab Käärikul läbi saama!

Spordikeskus töötab selle nimel, et areng ei peatuks. Juba täna saame mõningase kindlustundega lubada, et 2018 aasta sügisel saavad spordilaagrid  viia läbi oma tegevusi uuel kunstmuruga kaetud ja valgustusega  jalgpallistaadionil. Kindlasti jääb staadion kasutusse ka meie oma FC Otepää vutisõpradele. Edasi soovime liikuda uue pallimängude halli ehitamise ja kergejõustikustaadioni korrastamise teed.

Lisaks sellele, et spordiklubidel ja alaliitudel on võimalik meie keskuses järjest enam läbi viia treeninguid, aitab areng kaasa ka kogu piirkonna edasiliikumisele. Keskus loob uusi töökohti, suurendab maksulaekumisi kohalikus omavalitsuses, meelitab turiste ning annab Käärikut ümbritsevatele spordikeskustele võimalusi kasutada meie spordirajatisi. Keskus saab olla maailma parim spordikeskus vaid siis kui meie kliendid seda arvavad – selle nimel ka töö käib!

Kristjan Karis / SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica