Uudised

3. Tehvandi mäejooks

13:54 08.01.2018

Toimub 21.aprillil 2018

21. aprillil 2018 toimub Otepääl juba kolmandat aastat järjest Tehvandi Mäejooks, mille ainulaadsus seisneb võistluse finiši asukohas ehk jooksjatel tuleb võistluse lõpetamiseks ronida ülesse mööda Tehvandi suusahüppemäe maandumisnõlva!
 
Tehvandi Mäejooksule on oodatud kõik jooksusõbrad ja teistmoodi spordialade harrastajad. Osaleda saab nii individuaalselt kui ka võistkonniti ning vanuselisi piiranguid ei ole. Erinevaid võistlusklasse on piisavalt ehk kõigil osalejatel on võimalik võistelda oma eakaaslastega.
 
Tehvandi Mäejooksu jooksurajad kulgevad traditsiooniliselt Tehvandi Spordikeskuse territooriumil peaasjalikult mööda asfaltkattega rolleriradasid.Lisaks 2km pikkusele noortejooksule on toimumas ka 6km pikkune lühijooks ja 12km pikkune põhijooks. 
 
Kõikide jooksude finiš asub Tehvandi K90 hüppemäe maandumisnõlva ülemises osas ehk finišisse jõudmiseks tuleb osalejatel liikuda/ronida mööda maandumisnõlvale paigaldatud võrkusid ca 110m. Kõikidel jooksudel selguvad ka eraldi kiireimad ronijad!
 
Tehvandi Mäejooks on ühtlasi 2018. aasta Eesti Ekstreemjooksu karikasarja avavõistluseks. Otepää jooksule järgneb 5. mail Saku Ekstreemjooks, 1. juulil Tõrva Ekstreemjooks, 11. augustil Tartu Ekstreemjooks ja 26. augustil Viljandi Ekstreemjooks.
 
Soodsate hindade eelregistreerimine Tehvandi Mäejooksule või teistele ekstreemjooksu sarja osavõistlustele on avatud aadressil https://www.sportos.eu/ee/et/tehvandi-maejooks-2018/ . Kõige soodsamalt saab ennast Tehvandi jooksule kirja panna kuni 28. veebruarini.  Tavapäraselt on avatud ka kohapealne registreerimine võistluspäeval, kuid siis juba oluliselt kallimate hindadega.
 
Tehvandi Mäejooksu peakorraldajaks on Eesti Multispordi Liit koostöös spordiklubiga Meie Liigume. Korralduspartneriks on Tehvandi Spordikeskus. Võistluse peatoetajaks on Tartus tegutsev Medita Kliinik. Võistluse läbiviimist toetab Otepää Vallavalitsus.
 
Operatiivne info võistluse kohta on leitav https://www.facebook.com/events/265710933945009/  ja www.meieliigume.ee . 
 
Lisainfo:
Siim Ausmees
Eesti Multispordi Liit
503 2748
Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica