Uudised

45. Tartu Maraton toimus 18.02 originaalrajal

09:00 19.02.2018

Pühapäeval klassikalisel Otepää-Elva 63-kilomeetrisel rajal peetud 45. Tartu Maratoni võitis prantslane Antoine Auger, naistest oli kiireim rootslanna Maria Gräfnings. Parima eestlasena sai Martti Himma viienda koha, naiste konkurentsis lõpetas Anette Kasemets kuuendana.

Ideaalilähedastes oludes peetud maratonil oli veel kümme kilomeetrit enne lõppu koos 15-meheline juhtgrupp, kus oli neli eestlast (Himma, Kein Einaste, Mart Kevin Põlluste ja Eesti parim aerutaja Joosep Karlson), kuus prantslast ja viis šveitslast. Lõpu lähenedes lisasid prantslased aga gaasi ning nii tulid lõpusirgele koos viis meest: neli prantslast ja Martti Himma. Võidu noppis mõnevõrra üllatuslikult Antoine Auger (3:08.16,1), kes enne tänast hoidis Worldloppeti karikasarja pingereas alles 18. kohta. „Uskumatu! Ma tõesti ei lootnud täna võita, pigem mõtlesin, et ehk õnnestub lõpetada esikümnes,“ ütles Auger. Talle järgnesid sarja liider Gerard Angellet ja Ivan Perillat-Boiteux (mõlema kaotus 0,03 sekundit).

Parim eestlane oli täna Martti Himma, kes pingelises lõpuheitluses saavutas viienda koha. Võitjale kaotas Himma kõigest 4,4 sekundiga. „Sõidu esimene pool oli pigem rahulik ning kuskil 3-4 km enne lõppu tundsin end veel hästi, aga siis panid prantslased teise käigu sisse. Täna ei olnud kahjuks nii palju jõudu, et lõpusirgel nendega asju lahendada. Kokkuvõttes siiski väga lahe päev, sest üle pika aja sai pikal Tartu Maratoni rajal võistelda,“ sõnas Himma.

Naistest võitis mulluse Tartu Maratoni lõpetanud rootslanna Maria Gräfnings (3:18.51), kes Worldloppeti karikasarjas on tänavu olnud kaks korda teine ja korra kolmas. Finišis edestas Gräfnings šveitslannat Seraina Bonerit (+ 3.43) ning sarja suveräänset liidrit prantslannat Aurelie Dabudyk’i (+ 4.50). „Täna oli keeruline, sest rajal oli palju värsket lund, mis tegi olud aeglasemaks. Aurelie on terve hooaja olnud imelises hoos, aga tänane näitas, et ta on siiski inimene. Tundsin end sõidu edenedes üha tugevamini ja olen praegu väga õnnelik!“ ütles võidunaine pärast finišit. Eesti naistest oli täna tugevaim 21-aastane Anette Kasemets, kes lõpetas kuuendana.

Kokku registreeris end tänastele põhisõitudele 3641 suusasõpra, neist 2790 pikale 63 km distantsile.

Tartu Maratoni Kuubiku uus hooaeg jätkub 13. mail, kui toimub 36. Tartu Maastikumaraton (endise nimega Tartu Jooksumaraton).

Tanel Rungi
Turundus ja kommunikatsioon
MTÜ Klubi Tartu Maraton
Tel: +37255568216
press@tartumaraton.ee
www.tartumaraton.ee

 

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica