Uudised

Ott Tänak ja Martin Järveoja Otepää Talverallil 4.2.2023 

14:00 01.02.2023

Eesti läbi aegade parim rallisõitja Ott Tänak andis teada, et osaleb uue generatsiooni Ford Puma Rally1 autoga 4. veebruaril 2023 sõidetaval Otepää Talverallil.

Tänaku kõrval võtab ka Otepää teedel koha sisse kaardilugeja Martin Järveoja. Eestlastele on see ettevalmistuseks 9.-12. veebruarini sõidetavaks Rootsi MM-ralliks. 2019. aasta maailmameistrid osalesid Otepää talverallil ka 2021. aastal, kui valmistusid Arctic ralliks. Eestlased olid toona võidukad nii koduteedel, kui kaks nädalat hiljem Soomes sõidetud MM-rallil.

„Iga päevaga lähevad Otepää ümbruse teeolud aina talvisemaks ja ka hetkel sajab lund. Teepõhjad on ilusti külmunud ja loodame korraliku talverallit. Otepää talveralli korraldusmeeskonnal on väga hea meel, et Ott ja Martin on otsustanud Rootsi MM-ralliks valmistuda just Otepää teedel ja toovad Eesti rallisõprade ette M-Sport meeskonna poolt ettevalmistatud Ford Puma Rally1 auto," sõnas Otepää talveralli võistluste juht Marko Koosa.

Kuna möödunud nädalavahetusele kavandatud Aluksne ralli lükati kehvade teeolude tõttu edasi 24. ja 25.veebruarile, siis sõidetakse Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste 2023. aasta hooaja avaetapina just Otepää talveralli. Tänavusele Otepää talverallile on hetkeseisuga registreerunud 49 võistluspaari seitsmest riigist. Registreerimine hooaja esimesele võistlusele lõpeb reedel.

Otepää Talverallile pääseb vaid piletiga ja ühe pääsme hind on 17 eurot. Rallipääsme saab soetada eelmüügist www.piletikeskus.ee. Pilet kehtib kõigil kiiruskatsetel ja Tehvandi spordikeskuses asuvas võistlusautode hooldusalas. Alla 12-aastastele on üritus tasuta. Pilet tuleb vahetada käepaela vastu piletivahetuspunktis Otepää bussijaama platsil või Kanepi keskväljakul. Piletivahetuspunktid on avatud 04.02.2023 kell 06:30-14:00

Otepää talveralli 2023 ametlik ralliraadio on RING FM ,sagedusel 101,7Mhz ja kiiruskatsetelt teeb ülekandeid Delfi TV. 

Otepää Talveralli täpsema info leiab Otepää Talveralli FB lehelt.

Otepää talveralli on Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste 2023. aasta hooaja avaetapiks klassidele EMV1 – EMV10, EMV Lada ja Estonian Junior Challenge. Otepää talveralli avakatsele saab esimene võistlusauto stardi 4. veebruaril kell 8.03. Kokku ootab võistlejaid ees kaheksa kiiruskatset, mille käigus läbitakse 110,38 katsekilomeetrit.

Otepää rajakaart

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica