Uudised

Pühajärve jaanituli 2023

09:30 01.02.2023

Eesti suurimat suvepüha tulevad tähistama maailma tantsumuusika tipud eesotsas Showtekiga. Selleaastasel Pühajärve jaanitulel astuvad lavale parimad kodumaised artistid ning välismaa tantsumuusika tipud Showtek ja Sub Focus. Välisartistide nimekirja täiendavad Brooks (NED), Macky Gee (UK), Sam Collins (GER) ja Kanine (UK).

22. ja 23. juunil 2023 toimuva Pühajärve jaanitule peaesineja Showtek on ülemaailmselt tunnustatud Hollandi produktsiooniduo, mille moodustavad vennad Wouter ja Sjoerd Janssen. Duo signatuurlood "Booyah", "Cannonball" ja "We Like to Party" kirjeldavad tänapäevase tantsumuusika kõla ja on hinnatud valdkonna suurimate nimede poolt. Showteki peetakse tantsumuusika pioneeriks, kes on tõusnud rahvusvahelisele areenile meeldejäävate festivalihümnidega. Suure energiaga esinemiste poolest tuntud Showtek on üles astunud maailma suurimatel festivalidel nagu Tomorrowland, Ultra Music Festival, Coachella ja Electric Daisy Carnival. Käesoleval aastal ilmub duo sulest ka uus album.

Tagasi Pühajärvele saabub eelmisel aastal megashow andnud Sub Focus. Lisaks astuvad lavale Macky Gee, Kanine Inglismaalt ja koos Martin Garrixiga loo "Byte" teinud andekas Hollandi DJ Brooks.

Kahepäevase festivali jooksul kütab Pühajärve pargi kuumaks ka Eesti muusikaparemik. Suve esimese ülesastumise teeb Nublu. Pealaval on võimsa show'ga tagasi räpipunt 5Miinust ning kohal on ka Pühajärve jaanitule residendid Terminaator ja Smilers. Kahel päeval astuvad lavale veel Karl-Erik Taukar, Shanon, Púr Múdd, Liis Lemsalu ja Merilin Mälk. Lisaks on oodata üllatusi, sest festivaliprogramm ei ole lõplik. 

Tänavusel festivalil toimuvad olulised uuendused festivali produktsioonis, VIP-alal, rannas ning rannalaval. Osaleda saab traditsioonilistes lõbusates jaanipäevamängudes ja sooritada benji-hüppeid Pühajärve kohal. Mõne sammu kaugusel kontserdipaigast asub Pühajärve kaldal telklaager, mis on avatud kõikidele festivalikülastajatele. 

22. ja 23. juunil toimuvale Pühajärve jaanitulele saab pileteid osta alates 9. jaanuarist Piletilevis, Ticketeris ja festivali kodulehel jaanituli.ee
Otepäälase kaardi omanikele sooduspiletid veeburaris ja märtsis Otepää Turismiinfokeskusest!

 

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica