Uudised

Dalai Laama külaskäigu mälestusmärki uuendati

11:00 17.06.2021

Tiibeti rahva- ja usujuht Tema Pühadus XIV Dalai Laama Tenzin Gyatso  külastas Eestit ja Otepääd 1991. aasta 3. oktoobril ning õnnistas Pühajärve samal päeval.

Tema külaskäigu mälestuseks püstitati toona järve kaldale puidust mälestusmärk. Aeg oli teinud oma töö, puit aja jooksul pehastunud ja mälestusmärk vajas seega uuendamist. Juunikuu esimestel päevadel paigaldatigi endisesse asukohta renoveeritud mälestussammas.  

Juba mõnda aega on vallavalitsuses olnud arutelu, et mälestusmärk vajaks värskendust. Ettevalmistustöödega alustati talvel ja teostuseni jõuti kevadel. Nüüd on puitsammas täies hiilguses vaatajatele taas avatud ja meenutab meile Dalai Laama külaskäiku. Praegune sammas on valmistatud tammepuust ja peaks kauem kui 30 aastat vastu pidama. Ja kui tulebki vajadus puitosa vahetada siis samba kinnituskonstruktsioon võimaldab seda kerge vaevaga teha.

Suured tänud abilistele, kes vajalikud tööd teoks tegid. Samba taastamise eestvedajaks ja inseneritöö tegijaks oli vallavalitsuse liige Uuno Laul. Oma abikäe ulatasid veel   Tarmo Rello ja Sander Leppik Sihva puutöökojast, kes tammeplangud mõõtu lõikasid, Techne Töökoda ja selle juhataja Karl Mõts ning keevitaja Taavet Hausenberg. Kõige suurema töö tegi ära aga Indrek Kapp, kes samba detailidest kokku pani, lihvis ja värvis ning paigaldamist organiseeris. Oma panuse andsid ka OÜ Akser ja OÜ Palu Teenused töömehed.

Otepää valla juhtkond tänab ja tunnustab neid, kes asjaga tegelesid ja tänuväärse töö ära tegid.

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica