Uudised

Otepää talvehooaeg on põnev ja sündmusterohke

11:00 27.12.2023

Astronoomiline talv saabus 22. detsembril kell 5.27 ning Otepää kannab taas uhkusega talvepealinna tiitlit.

Tehvandi Spordikeskus võõrustab algaval hooajal mitut suurvõistlust – detsembri lõpus toimuvad Eesti meistrivõistlused kahevõistluses, 2024. aasta jaanuaris on Skandinaavia karikavõistlused, veebruaris FIS kahevõistluse maailmakarikas, tõukekelkude matkamaraton Pühajärve jääl, Tartu maraton, märtsis on IBU noorte ja juunioride meistrivõistlused laskesuusatamises ning Põhjamaade noorte meistrivõistlused.

Otepää piirkonnas on kaks aktiivselt tegutsevat mäesuusakeskust - KuutsemägiVäike Munamägi ja rohkelt suusaradu,  millest põnevama reljeefiga suusarajad jäävad Kääriku spordikeskuse territooriumile. Lisaks sellele tegutseb Linnamäe orus kogu perele mõeldud talvepark Otepää Winterplace. Pühajärvel on talviti avatud taliujula.

Looduse loal avatakse ja hooldatakse Pühajärvel taas vabariigi pikimat jäämatkarada, mis kulgeb järve kaldajoont kopeerides 10 km ulatuses. Jäärada rajab ja hooldab Loodusturism.ee matkakorraldus, toimub tõukelkude laenutus ja giidituurid. Loodusmatku korraldatakse ka kallasrajal.

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica